SONOTERRA ENSEMBLE

Ansamblul SONOTERRA unit de saxofonistul și multi-instrumentistul Cătălin Milea susține o muzică originală de compoziții proprii și improvizație, este conceput ca o călătorie sonoră multi dimensională, reușind să creeze contexte sonore generoase, culori variate, forță. Grupul respiră un spirit comun, în care stilurile nu reprezintă granițe ci posibilități de exprimare. Mesajul este cel care contează și intenția care a modelat acest proiect încă din 2012 până să ajungă la formula actuală. Muzica grupului poate reaminti subtil de trupe precum Pink Floyd, Miles Davis ‘Kind of Blue’, Jan Garbarek, Radiohead sau John Coltrane ‘A Love Supreme’ și este amplificată de măiestria muzicienilor grupului a căror inventivitate și participare sunt spectaculoase. Grupul a susținut concerte în cluburi și festivaluri precum Gărâna Jazz Festival 2020, Ploiești Jazz Festival 2019 și are o bogată activitate concertistică, urmând ca în 2023 să lanseze un prim album.

Sonoterra Ensemble îi are în componență pe Cătălin Milea – saxofoane (sopran, tenor, bariton) clarinet bas, dijderidu, duduk, flaut, huaca; Cătălina Oana Beța – voce, Bogdan Tănase – ghitară și efecte, pe Gabriel Bălașa pantam, djembe, percuții, boluri tibetane, gong-uri, Florian Nicolau – contrabas și chitară.

THE ART OF DUO

Cei doi au cântă în duo de mai bine de 10 ani dezvoltând propria comunicare muzicală. Aceștia au dezvoltat organic un întreg repertoriu care se reflectă în interpretările cântecelor din Great American Songbook precum și în compoziții originale ale lui Cătălin Milea și Alex Man.
Vocea saxofonului care amintește de un Sonny Rollins, Charlie Parker sau John Coltrane ai zilelor noastre spune povești personale pline de umor, lirism sau virtuozitate în timp ce chitara lui Alex Man – fie că acompaniază subtil, fie că improvizează captivant în solouri spectaculoase – este mereu în dialog cu saxofonul, creând momente unice de conexiune și interplay.

TETRISMATIC QUARTET

Tetrismatic

„Venim cu un stil nou, acustic și electronic, vintage și modern în același timp, fără limitări, direct.

TETRISMATIC e o coloană sonoră cinematică, cu schimbări de dinamică, de atmosferă, neașteptate și surprinzătoare ca un joc. Muzica a fost compusă ca niște piese de tetris, o aventură sonoră și vizuală în care avem libertatea să alegem în orice moment o direcție diferită.” – Cătălin Milea

Quartet-ul TETRISMATIC reunește unii dintre cei mai buni muzicieni de jazz de la ora actuală, care au potențat complexitatea sound-ului acestui album: Liviu Negru – chitară și efecte, Iulian Nicolau – baterie și alte instrumente de percuție, Adrian Flautistu – contrabas, bas electric și efecte, Cătălin Milea – sax tenor, sax bariton, EWI (electronic wind instrument), efecte și samples, și invitată specială – Ana Maria Roșu (voce).

”Mă simt privilegiat să am alături cei mai buni muzicieni de jazz de la noi, unii dintre ei din generația tânără: Iulian Nicolau, un tobar modern, tehnic, inspirat, un ‘enfant prodige’, fără îndoială cel mai bun la ora actuală; Liviu Negru, un ghitarist redutabil, spectaculos și în același timp un armonist sensibil; invitată este și Ana Maria Roșu a cărei voce completează minunat aranjamentele a două dintre piesele de pe album; contrabasistul Adrian Flautistu, un muzician deja consacrat și care balansează energia fresh a acestui album cu experiența sa.” – mărturisea Cătălin Milea într-un interviu acordat revistei Capital Cultural.

Albumul TETRISMATIC este deja disponibil în librăriile Cărturești.

Despre acest album…

QUOTES

“Great jazz thrives in Romania with tenor saxophonist Catalin Milea at the forefront of the modern Transylvanian scene. His new album Tetrismatic has certainly won me over this early in the new year. Each track contains a different flavour with tints and tones from a cinematic soundscape – full of varied moods and meters. I like the way ‘Do the Trick’ morphs from reggae to rock then a straight-ahead 4/4 feel and on to Latin pulse, with Liviu Negru’s guitar wailing out front. The drum and bass tandem of Lulian Nicolau and Adrian Flautistu offers a dependable foundation. Tetrismatic definitely mirrors our multi-layered and challenging times.” (John Stevenson, journalist, UK – Arstasch)

“Eclectic, energetic melodies with transmutable progressions throughout – this  contemporary jazz album  blends worldly influences with its eastern European home ground and the result is a buzz for the senses.” (Jonathan Hislop, producer, New Zealand)

“Pete de culori, melodii și armonii, ritmuri și sonorități cu apropouri din stiluri colaterale jazzului, ingrediente electronice presărate cu rafinament, vocea episodică tratată instrumental și integrată foarte inspirat in ansamblul timbral, solouri spectaculoase, țesături ritmice surprinzătoare. Toate aceste elemente se întâlnesc și creează un album tonic, plin de bucurie, care te îmbie să îl asculți fără întrerupere de la început până la ultimul sunet.” (Sorin Romanescu, guitarist, România)

„TETRISMATIC” – un album ce demonstrează maturitatea conceptuală şi interpretativă a unui muzician român autentic, Cătălin Milea, dar şi a acoliţilor lui întru jazz. Un album care se cuvine ascultat şi reascultat, spre a pătrunde tot mai adânc în lumile de frumuseţi sonore pe care realizatorii lui le explorează perseverent. (Florian Lungu, jurnalist, România)

CARUSELUL VESEL

‘Caruselul vesel’ (volumul I și volumul II) este o colecție de cântece dedicate tuturor copiilor și părinților (copii la rândul lor) pentru a se bucura în familie de o muzică făcută cu umor, sensibilitate și bun gust.

Albumul lansat online pe 1 iunie 2024 cuprinde cântece-povești cu personaje haioase de la care copii învață prin jocuri de cuvinte și atenție, despre natură, prietenie, răbdare, instrumente muzicale, situații de viață. Albumul este o invitație și pentru părinții care dorescsă  participe cu mișcări în ritmul propus sau cântând împreună cu cei mici.

Albumul compus și conceput de saxofonistul Cătălin Milea s-a născut din iubirea pentru cei mici și din dorința de a crea o muzică pentru ei cântată la instrumente reale (clarinet, trompetă, flaut, saxofon, voce, pian, trompetă, percuții, tobe, violoncel, contrabas, melodica, kalimba, ukulele și altele) cântate de cei mai buni muzicieni de la noi.

La realizarea muzicii din ‘Caruselul Vesel’ au participat Irina Sârbu, Ana Maria Roșu, Gabriela Costa, Adrian Flautistu, Sorin Zlat, Alex Man, Mihaela Alexa, Ciprian Pop, Iulian Nicolau, Alexandru Olteanu, Silviu Groaza, Radu Sinaci, Anthony Gutierrez, Juan Carlos Negreti și copii Ana Sârbu, Ariana Munteanu și saxofonistul Cătălin Milea, autorul compozițiilor și aranjamentelor.