Despre

CATALIN Milea

Unul din cei mai creativi muzicieni


Prin sunetul său unic saxofonistul Cătălin Milea este considerat unul din cei mai creativi muzicieni din jazzul românesc. Artistul și-a desăvârșit măiestria în mai bine de 25 de ani de experiență și rafinament, oferite astăzi în concertele și albumele sale, prin metode și cărți dedicate aspiranților și celor care doresc să trăiască experiențe memorabile prin muzică. Și-a început studiile la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, le-a continuat în Olanda (Conservatorul Prins Claus, Conservatorul din Amsterdam și Haga) și în S.U.A.. (Long Island University – Brooklyn, New York). În perioada 2008-2010 i-a fost acordată bursa Huygens Beurs a Guvernului olandez şi a fost sprijinit de fundaţia Makarov.


EVENIMENTE
studenȚI
PROIECTE
COLABORĂRI

Saxofonist, compozitor și profesor

‘Remarkable command of his instrument and great ability in his playing’. [Jasper Blom – Conservatorul din Amsterdam, Profesor de saxofon]

Este un fervent susținător al mișcării românești de jazz, fiind inițiatorul primei reviste de jazz românești Jaz Compas www.jazzcompas.online Cătălin Milea este implicat și în activitatea pedagogică, oferind lectii saxofon, workshop-uri și masterclass-uri la Universitatea Națională de Muzică (U.N.M.B.), colegiile naționale de muzică George Enescu și Dinu Lipatti din București dar și în străinătate în Amsterdam (Olanda), Universitatea Javeriana și Universitatea Sergio Arboleda (Bogotà, Columbia).

A colaborat cu Alex Sipiagin, Carlo de Rosa, Eric Revis, Tommy Crane, Nasheet Waits, Anthony Pinciotti, Dick Oatts, Sam Newsome, John Engels, Eugen Gondi, Garbis Dedeian, Mircea Tiberian, Anca Parghel, Johnny Răducanu, Sorin Zlat, Răzvan Cojanu, Sebastian Burneci, Tavi Scurtu, Luiza Zan. A înregistrat albumele “Re-Bop Unit featuring Dick Oatts”, cu participarea unuia dintre cei mai apreciaţi muzicieni ai genului din New York, “Something for Now’ cu trio-ul de muzică improvizată RAM (Rodriguez/Aksunger/Milea) și ‘Evocative’ în duo alături de ghitaristul Dan Mitrofan și albumul TETRISMATIC, în formulă de quartet (Liviu Negru chitară, Adrian Flautistu contrabas, Iuian Nicolau baterie și Ana Maria Roșu invitată) lansat în 2023.

A înregistrat/concertat cu ansambluri ca European Youth Big-Band (Peter Herbolzheimer), European Contemporary Orchestra (ECO), Camerata Ardesko; ca lider, cu trio-ul Synaesthetik, Confluence Quartet (alături de pianistul LucianBan), Re-Bop Unit alături de ghitaristul George Dumitriu, Cătălin Milea Hammond Trip, și poate fi văzut concertând cu Sonoterra Ensemble, Mircea Tiberian Group, Bucharest Jazz Orchestra, Bigband-ul Radiodifuziunii Române, Sorin Zlat Quartet.www.catalinmilea.com Music and More

Cunoaște echipa noastră

Michael D. Walker

Saxofonist

Un instructor foarte pregătit pentru ceea ce ai tu nevoie.

July Roberts

Saxofonistă

Un instructor foarte pregătit pentru ceea ce ai tu nevoie.

Yui Ishihara

Tehnică saxofon

Un instructor foarte pregătit pentru ceea ce ai tu nevoie.

Jonathan Dean

Saxofon tenor

Un instructor foarte pregătit pentru ceea ce ai tu nevoie.

Ești pregătit să îți realizezi visul?

Un membru al echipei noastre te va contacta îndată pentru mai multe detalii.