Află despre CE OFERĂ

Cătălin Milea

Acesta este un artist a cărui pasiune s-a transformat într-o carieră. De-a lungul a mai bine de 20 de activitate acesta a oferit experiențe muzicale și educative cu însemnătate în concerte, înregistrări, workshop-uri. Aceste experiențe au fost adunate aici, în acest atelier de lucru online pentru a fi împărtășite cu tine. Poți găsi o gamă largă de produse meșteșugite cu multă pasiune și atenție pentru iubitorii de muzică, podcast-uri interesante cu artiști și personalități ale culturii, albume, tutoriale și metode pentru cei care vor să înceapă sau să dezvolte drumul lor în universul muzical. Scopul nostru este să îți inspirăm pasiunea și să te hrănim în călătoria ta pe acest drum.

CATALIN MILEA saxofonist, compozitor, profesor este considerat unul dintre cei mai activi şi mai creativi muzicieni ai generaţiei sale. Și-a început studiile la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, le-a continuat în Olanda (Conservatorul Prins Claus, Conservatorul din Amsterdam și Haga) și în S.U.A.. (Long Island University – Brooklyn, New York). În perioada 2008-2010 i-a fost acordată bursa Huygens Beurs a Guvernului olandez şi a fost sprijinit de fundaţia Makarov.

‘Remarkable command of his instrument and great ability in his playing’. [Jasper Blom – Conservatorul din Amsterdam, Profesor de saxofon]

Este un fervent susținător al mișcării românești de jazz, fiind inițiatorul primei reviste de jazz românești Jazz Compas www.jazzcompas.online Cătălin Milea este implicat și în activitatea pedagogică, oferind lectii saxofon, workshop-uri și masterclass-uri la Universitatea Națională de Muzică (U.N.M.B.), colegiile naționale de muzică George Enescu și Dinu Lipatti din București dar și în străinătate în Amsterdam (Olanda), Universitatea Javeriana și Universitatea Sergio Arboleda (Bogotà, Columbia).

A colaborat cu Alex Sipiagin, Carlo de Rosa, Eric Revis, Tommy Crane, Nasheet Waits, Anthony Pinciotti, Dick Oatts, Sam Newsome, John Engels, Eugen Gondi, Garbis Dedeian, Mircea Tiberian, Anca Parghel, Johnny Răducanu, Sorin Zlat, Răzvan Cojanu, Sebastian Burneci, Tavi Scurtu, Luiza Zan. A înregistrat albumele “Re-Bop Unit featuring Dick Oatts”, cu participarea unuia dintre cei mai apreciaţi muzicieni ai genului din New York, “Something for Now’ cu trio-ul de muzică improvizată RAM (Rodriguez/Aksunger/Milea) și ‘Evocative’ în duo alături de ghitaristul Dan Mitrofan și albumul TETRISMATIC, în formulă de quartet (Liviu Negru chitară, Adrian Flautistu contrabas, Iuian Nicolau baterie și Ana Maria Roșu invitată) lansat în 2023.

‘De mult n-am mai auzit ceva atât de original şi de interesant, construit cu minuţie de artizan şi de arhitect sonor rar întâlnit.’ [Florian Lungu – Critic de jazz, Prezentator Radio Romania și TVR]

A înregistrat/concertat cu ansambluri ca European Youth Big-Band (Peter Herbolzheimer), European Contemporary Orchestra (ECO), Camerata Ardesko; ca lider, cu trio-ul Synaesthetik, Confluence Quartet (alături de pianistul LucianBan), Re-Bop Unit alături de ghitaristul George Dumitriu, Cătălin Milea Hammond Trip, și poate fi văzut concertând cu Sonoterra Ensemble, Mircea Tiberian Group, Bucharest Jazz Orchestra, Bigband-ul Radiodifuziunii Române, Sorin Zlat  www.catalinmilea.com Music and More

Pasiune

Cred că puterea pasiunii poate amplifica creativitatea pentru a trăi experiențe profunde și memorabile prin muzică.

Conectare

Prin tot ceea ce fac am susținut idea legăturii strânse între muzicieni, dorința de o comunitate care se susține și se inspiră reciproc.

Expresie

Cred în libertatea de expresie prin muzică, fiind un spațiu în care putem cu adevărat fi noi înșine și în care putem lăsa emoțiile libere.

Catalin Milea
Scroll to Top